Acest website foloseste cookie-uri proprii și de la terți pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia. Mai multe informatii AICI
Branza Frantuzeasca - Selles-Sur-Cher
Branza Frantuzeasca Selles-Sur-Cher este o branza din lapte capra care initial a fost destinata consumului in familie. Informatii despre ea apar abia in secolul al XIX-lea, iar orasul Selles-sur-Cher, principalul centru de colectare si revanzare ii da numele sau. Branza Frantuzeasca - Selles-Sur-Cher este recunoscuta pentru crusta naturala innegrita de pulbere de carbune obtinut din plante, care are ca scop imbunatatirea rafinarii sale, care dureaza cel putin 10 zile.
Are o textura foarte fina si se topeste in gura; aroma sa este picant - dulce si placuta, cu o aroma de alune usoara si de capra.Sub crusta subtire de cenusa gri, sub forma de pulbere, pasta foarte alb, dens si un pic umed, atunci cand branza este tanara.
Recomandari de servire: cu un vin alb, demi-sec și puternic, precum un Sancerre sau un Quercy sau un Vin rosu precum un Chinon.
- Specificatii: din lapte de capră,cu miezul moale alb si crusta naturala acoperita de cenusa.
- Grasime 45 %
- Gramaj: set de 2 bucaţi; fiecare de 150 g.
- Tara de provenienta:Franta