Acest website foloseste cookie-uri proprii și de la terți pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia. Mai multe informatii AICI
Branza Frantuzeasca - Sainte-Maure de Touraine
Pe platoul Sainte-Maure de Touraine localnicii spun ca branza de capra Sainte-Maure de Touraine s-a nascut in timpul invaziilor maure din perioada carolingiana.
Branza Sainte-Maure se poate manca in diferite stadii de maturare. In fiecare maturare, ea un alt gust! Moale (in jur de 10 zile dupa fabricatiei): invelisul putin stralucitor, gust usor floral; aroma delicata, usor acidulata; textura moale, umeda. Semi-rafinat (de la 2 pana la 3 saptamani):crusta putin gri si inflorata; gust de lapte de capra nu excesiv de intens; textura mai uscata. Rafinat (mai mult de 3 saptamani): crusta foarte inflorita de culoare albastruie; aroma de alune sau de capra mai intens si textura foarte uscata
Recomandari de servire: Branza frantuzeasca Sainte-Maure de Touraine propusa de Lafourchette.ro se mananca atat nature, cu o felie de paine buna sau poate fi utilizata in retetele cele mai sofisticate.merge foarte bine cu un vin rosu tip Chinon si chiar cu un vin alb.
- Specificatii: branza de capra AOC
- Grasime 24 %
- Gramaj: 250 grame
- Tara de provenienta:Franta