Acest website foloseste cookie-uri proprii și de la terți pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia. Mai multe informatii AICI
Branza Frantuzeasca - Saint Nectaire
Branza frantuzeasca Saint-Nectaire, probabil, isi trage numele de la maresalul Frantei, Henri de la Ferté Senneterre care a dus aceasta branza din Saint-Nectaire, pana la masa Regelui Soare care fuse vrajit instantaneu de gustul ei.
Este facuta din lapte crud sau pasteurizat iar cheagul este obtinut din lapte inchegat la cald, pe urma este rupta, mulata si presata. Faza de sarare vine inainte de impachetare cu panza. Apoi branza Saint-Nectaire este din nou mulata si presata. Spalatul se face cu apa sarata. Pe urma este rafinata intre 3 si 8 saptamani pe un pat de pai de secara. Aceste etape de fabricatie aduc branzei Saint-Nectaire aroma si caracterul.
Recomandari de servire: alaturi de un vin rosu gen Bergerac sau Buzet, sau un vin alb gen Sylvaner, Bergerac sau Buzet. Puteti sa va surprindeti invitatii cu niste feliute subtiri de Saint-Nectaire presarate de niste boabe de struguri albe, niste alune si migdale prajite in prealabil.
- Specificatii: cu miez crud, semi-ferm, presat, sarat, cu crusta inflorita, cu mucegai alb, galben sau rosu
- Grasime 54 %
- Gramaj: 500 g
- Tara de provenienta:Franta