Acest website foloseste cookie-uri proprii și de la terți pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia. Mai multe informatii AICI
Branza Frantuzeasca - Brie de Meaux Traditional
Branza Frantuzeasca - Brie de Meaux a devenit cunoscuta datorita lui Charlemagne (Carol cel Mare) care o aprecia foarte mult. În 1814, la Congresul din Viena, a primit recunostinta suprema si titlul de « Regele branzeturilor » si « Branza regilor ». Branza frantuzeasca Brie de Meaux este facuta din lapte crud de vaca. Inchegarea laptelui crud se face in cuve mari cu o substanta inchegatoare naturala. După ce a curs destul, laptele inchegat este incercuit cu niste lamele din lemn. Aceasta etapa dureaza in general o zi.
Branzeturile sunt asezate pe niste etajere din lemn unde vor fi sarate, invartite, puse la uscat si asezate in mod confortabil in pivnite pentru rafinare. Brie de Meaux est invartit pana la sfarsitul rafinarii, care durează 8 saptamani, pentru a obtine o fermitate constanta.
Recomandari de servire: La Fourchette va sfatueste sa o degustati cu un vin Saint-Emilion, un vin rosu tip Lussac din Bordeaux, un vin rosu din Bourgogne sau un vin rosu sec romanesc.
- Specificatii: din lapte de vaca, cu miez moale, cu crusta inflorita (aspect pufos)
- Grasime 45 %
- Gramaj: 500 grame
- Tara de provenienta:Franta