Acest website foloseste cookie-uri proprii și de la terți pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia. Mai multe informatii AICI
Branza Frantuzeasca - Reblochon
Istoria branzei Reblochon incepe in sec 13, in zona pasunilor alpine din valea comunei Thones. Principiul de fabricatie al Reblochon-ului este acelasi ca acum cateva secole. Mesterul- branzar procedeaza la inchegarea laptelui crud de vaca in mai putin de o ora adaugand un inchegator natural, apoi se taie in bucati cat niste boabe de orz. Bucatile obtinute sunt asezate in niste forme si deasupra sunt asezate greutati, timp de cateva ore pana la scurgerea totala a branzei sI o eliminare a « micului lapte ».
Branza Frantuzeasca - Reblochon este pastrata in saramura intre 1 sau 2 ore inainte sa fie pusa la uscat si intr-o pivnita. Branza va fi invartita in fiecare zi iar incet, sub crusta, miezul se transforma, devine mai onctuos si prinde gustul de aluna.
Recomandari de servire: cu niste fructe uscate, de pilda nuci, alune, smochine si caise; cu vinuri din regiunea Savoie acompaniaza deosebit de bine Reblochon sau chiar un vin romanesc ?
- Specificatii: miez moale, cu crustă « spalata », din lapte crud de vaca
- Grasime 25%
- Gramaj: 450 grame
- Tara de provenienta:Franta