Acest website foloseste cookie-uri proprii și de la terți pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia. Mai multe informatii AICI
Branza Frantuzeasca - Mont d'Or
Originea branzei brantuzesti « Mont d’Or », propusa de Lafourchette, ramane invaluita in mister. Producţia de « Mont d’Or » este influentata de conditiile meteorologice fiind produs doar iarna. Cu cat iarna este mai aspra, cu atat mai mult este apreciat.
Fabricat in mod exclusiv din lapte crud, laptele inchegat este incalzit, intr-un timp foarte scurt, la temperatura de 40°C maxim. Dupa strecurare si strangere,« Mont d’Or » este presat, astfel incat pe crusta vor ramane imprimate urmele specifice de plasa. Apoi trebuie scos din forma si taiat si, in cele din urma, asezat confortabil in cureaua din lemn de molid. Se matureaza 21 zile in pivniţe racoroase umede, asezat pe scanduri din lemn de molid, fiecare cascaval este zilnic invartit si periat cu o periuta imbibata cu saramura. Astfel aroma de molid ajunge in miezul cascavalului.
Recomandari de servire: Insotit de un pahar de vin alb sec romanesc sau frantuzesc din zona Jura, se savureaza cald cu miezuri de nuca, o salata de voinicica sau de grau si o paine cu nuca.
- Specificatii: o branza cu miez moale, cu crusta spalata, din lapte de vaca
- Grasime 30%
- Gramaj: 500 g
- Tara de provenienta:Franta