Acest website foloseste cookie-uri proprii și de la terți pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia. Mai multe informatii AICI
Branza Frantuzeasca - Livarot
Livarot aparţine familiei de branzeturi spalate, cu coaja moale, obtinut din lapte de vaca si se matureaza cel putin puţin 3 saptamani dupa obţinere. Livarot este inconjurat de trei/cinci benzi, care i-au dat si numele "Colonelul". Are tendinta sa se deformeze in timpul maturarii, deoarece are un conţinut redus de grasime, ceea ce a impus depunerea benzilor de hartie sau vegetale.
Livarot a fost probabil produsa pentru prima data in Evul Mediu, in inima Normandiei, in prezent aria de productie a Livarot acopera doar un teritoriu redus, inclus in Pays d'Auge, aflat intre departamentele Calvados, Orne şi Eure.
Recomandari de servire: cu un vin Saint-Emilion, un vin rosu tip Lussac din Bordeaux sau un vin rosu sec romanesc tip Dealul Racoveanu de la Corcova sau cu cidru.
- Specificatii: din lapte de vaca, maturata, din familia branzeturilor spalate.
- Grasime: 40%
- Gramaj: 500 g
- Tara de provenienta:Franta