Acest website foloseste cookie-uri proprii și de la terți pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia. Mai multe informatii AICI
Branza Frantuzeasca - Epoisses
Branza Frantuzeasca - Epoisses a fost produsa a inceput secolului 16, in satul Epoisses, regiunea Auxois, de calugarii cistercieni. Documentele arata ca metoda de fabricatie, folosita deja atunci era aceeasi: inchegare lenta si apoi spalata frecvent cu « marc de Bourgogne » (lichior a carui baza este un vin de Bourgogne)
Branza Frantuzeasca - Epoisses este facuta din lapte pasteurizat si spalata cu marc de Bourgogne pentru a aduce un gust incomparabil si totodata un renume de branza cu caracter. Rafinarea dureaza intre 4 si 8 saptamani. Inchegarea este cam lenta. Poate dura chiar pana la o zi.
Se zice ca un amator celebru degusta branza Epoisses cu vinul chambertin : Napoléon !
Recomandari de servire: In mod traditional, branza Epoisses se gaseste pe platou dar, pentru amatorii de gust tare, poate folosita in multe retete. Este foarte potrivit cu un vin alb din Bourgogne sau din Jura, fie cu vin Chardonnay.
- Specificatii: din lapte crud de vaca, spalata
- Grasime: 50%
- Gramaj: 250 grame
- Tara de provenienta:Franta