Acest website foloseste cookie-uri proprii și de la terți pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia. Mai multe informatii AICI
Branza frantuzeasca Epoisses AOP 250gr
89,00 RON
In stoc
SKU
Branza frantuzeasca Epoisses AOP 250gr
Branza Frantuzeasca - Epoisses a fost produsa a inceput secolului 16, in satul Epoisses, regiunea Auxois, de calugarii cistercieni. Documentele arata ca metoda de fabricatie, folosita deja atunci era aceeasi: inchegare lenta si apoi spalata frecvent cu « marc de Bourgogne » (lichior a carui baza este un vin de Bourgogne)
Branza Frantuzeasca - Epoisses este facuta din lapte pasteurizat si spalata cu marc de Bourgogne pentru a aduce un gust incomparabil si totodata un renume de branza cu caracter. Rafinarea dureaza intre 4 si 8 saptamani. Inchegarea este cam lenta. Poate dura chiar pana la o zi.
Se zice ca un amator celebru degusta branza Epoisses cu vinul chambertin : Napoléon !