Acest website foloseste cookie-uri proprii și de la terți pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia. Mai multe informatii AICI
Branza Frantuzeasca - Crottin de Chavignol
Crottin de Chavignol este originar din Bourgogne, din Berry, din Beauce si din Sancerrois unde este cunoscut din secolul XVI si este star-ul intre branzeturile de capra. Este printre cele mai cunoscute si consumate branzeturi frantuzesti. Are o forma rotunda si este destul de mic deoarece diametrul este de circa 4,5 cm iar inaltimea este de 4 cm.
Crottin de Chavignol poate fi consumat la mai multe etape din procesul de rafinare : proaspat, demisec sau sec. Alb la inceput, el devine albastru pe urma iar crema va deveni mai lucioasa. Gustul va fi usor si un pic sarat. Pe urma, gustul devine mai puternic si, atunci, este mai apreciat de amatori.
Recomandari de servire: este de apreciat de asemenea cald, doar rumenit la cuptor pe o tartina cu o salata cu o vinegreta tare. Lafourchette.ro va sfatuieste sa il serviti cu un vin Sancerre blanc sau un Pouilly-fumé.
- Specificatii: este un cascaval din lapte de capra,cu miez moale care nu a fost nici presat, nici copt.
- Grasime: 26 %
- Gramaj: set de 4 bucati a cate 60 g fiecare
- Tara de provenienta:Franta