Acest website foloseste cookie-uri proprii și de la terți pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia. Mai multe informatii AICI
Branza Frantuzeasca - Chabichou du Poitou
Branza Frantuzeasca - Chabichou du Poitou provine din zona Poitou, situata sud-vest de fluviul Loire, care este si cea mai importanta zona de crestere caprina. Aici se produc multe branzeturi de capra dintre care Chabis ai Cabicou care detin stampila AOC. Este nostim sa constatam ca cuvantul "Chabi", adica Chabichou prescurtat, ar fi o deformare a cuvantului "Chebi", adica capra in limba araba.
Chabichou du Poitou, se apreciaza la stadiile succesive ale procesului, crema neteda, ferma, supla si matasoasa, gust subtil si usor cand este putin rafinat; arome puternice si crema dura, chiar crapata, dupa o rafinare indelungata.
Recomandari de servire: Un platou de branzeturi fara branza de capra este aproape de neconceput ! Se recomanda un vin din Valea Loarei sau un Chardonnay alb simplu, de pilda un Corcova Chardonnay alb.
- Specificatii: din lapte de capra, cu miez moale, alb si crusta inflorita (aspect pufos)
- Grasime: 45%
- Gramaj: 2 bucaţi, fiecare de 150 g.
- Tara de provenienta:Franta